martes, 3 de febrero de 2015

les tècniques de conreu

les tècniques de conreu

Tècniques de conreu
Cada conreu requereix unes condicions de sòl i clima adequades per tenir una bona producció.
 La intervenció humana sobre aquests factors en pot millorar el rendiment.
• Els adobs són substàncies que contenen els elements essencials (bàsicament nitrogen, fòsfor i potassi) que la planta necessita per formar la seva estructura. La base pot ser orgànica, com ara els fems de granja, o inorgànica, com els adobs químics.


• El guaret és una tècnica antiga que deixava reposar la terra durant un any després de conrear-la d’1 a 3 anys; això permetia que la terra recuperés la fertilitat de manera natural.




• El monocultiu és una tècnica que consisteix a conrear sempre la mateixa planta.

 
• El control del medi utilitza diversos dispositius per millorar les condicions de l’ambient on viuen les plantes. En destaquen: l’emparrat de vinyes i fruiters, els hivernacles sobre substrats per a conreus hortí- coles i ornamentals, les malles antipedregades, els regs antigelada i les barreres contra el vent, per tal d’evitar l’efecte dels fenòmens meteorològics adversos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario