a) Què és el farratge i per a què serveix?
b) En què consisteix la rotació de conreus? Quins avantatges comporta? reposen la terra durant un any
c) Què és el marc de plantació d’un conreu? per hon es regen les plantacions
13. ● Explica què és la pesca d’altura.
a) En quins mars es desenvolupa? on hi han peixos grans
b) Quin tipus de peix s’hi sol pescar? grans
c) Quina mena de vaixells s’hi fan servir? especialitzats per pescar
16. ● Respon aquestes preguntes:
a) Per què es fa malbé un aliment? per un fong
b) Quina mena d’aliments s’han de conservar a la nevera? els que nesesiten humitat
c) Quina mena d’aliments no cal conservar a la nevera? els secs
d) Per què molts aliments s’han de conservar a la nevera un cop obert l’envàs? Per què amb l’envàs sencer no cal conservar-los a la nevera?
perque no es fasi malbe
e) Què és un punt crític? on esterilitzen els aliments
f ) Què és la cadena de fred? es quan esta congelat i el descongeles no pots tornarlo a posar en el congelador
20. ● Observa les fotografies i reprodueix, si cal, els productes que hi surten.
a) Busca informació sobre les característiques nutritives de l’aliment fresc i sobre els efectes que té cada tipus de cocció.
com el del ou
b) Quina mena de cocció creus que millora més les característiques digestives? Per què?
a foc lent
21. ● Observa els productes alimentaris de la fotografia i fixa’t en algun que sigui semblant a un que tinguis a casa.
a) Descriu els materials utilitzats a l’envàs i a l’embalatge del producte escollit.
b) Quins colors predominen a l’envàs? Estan relacionats amb el color del producte o amb l’entorn natural d’on s’obté la matèria primera? Per què creus que ho han fet així?
c) Copia l’etiqueta del producte. Identifica la informació nutritiva i les dades legals que hi apareixen. Identifica la informació destinada a atraure el client.
23. ● Buscar informació sobre els principals ports pesquers de Catalunya.
a) Esbrina quins són els ports pesquers més importants de Catalunya i situa’ls en un mapa.
vilanoba
b) Investiga també quins són els productes que s’hi comercialitzen
peixos i aliments
. c) Finalment, explica què és una llotja de peix, quins professionals hi treballen i què s’hi fa.
quant posen els alimets uns productes
24. ● Què entenem per propietat organolèptica? Quantes vegades podem congelar un aliment? Relaciona-ho amb la cadena del fred.
una o com a molt dos
No hay comentarios:
Publicar un comentario